Special Offers

Carecar VIP


Συμβουλές για το αυτοκίνητο σας

Εξωτερικές Απειλές... Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Καθημερινά τα αυτοκίνητα μας υπόκεινται σε δοκιμασίες. Η εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου μας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με αποτέλεσμα την φθορά του χρώματος και την αλλοίωση της καλαίσθητης του εικόνας. Το μέγεθος της φθοράς εξαρτάται απόλυτα από το πόσο φροντίζουμε το όχημα μας. Μπορεί να είναι ανεπαίσθητη ή να φθάσει σε σημείο που να απαιτείται φανοποιεία για να επισκευαστεί. Αυτό μεταφράζεται σε δυσαρέσκεια γιατί η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση μετά την κατοικία μας δείχνει «μέτρια», χάνει την μεταπωλητή της αξία και απαιτεί αρκετά χρήματα για να επανέρθει στην αρχική της κατάσταση. Μην ξεχνάμε ότι τα χρώματα των αυτοκινήτων είναι πλέον υδατοδιάλυτα (για την προστασία του περιβάλλοντος). Συνεπώς περισσότερο ευπαθή...
Παρακάτω θα αναλύσουμε ποιοι παράγοντες απειλούν το όχημα μας και πως μπορούμε να το προστατέψουμε.

Συμβουλές Περιποίησης Αυτοκινήτου

Καιρικές συνθήκες Οι χαμηλές θερμοκρασίες, το χιόνι και οι όξινες βροχές τον χειμώνα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι. Φθείρουν το χρώμα, αλλοιώνεται η λεία επιφάνεια του και «κόβει».

Περιττώματα πουλιών
Επίσης σοβαρή φθορά προκαλούν τα περιττώματα πουλιών. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, οι κουτσουλιές «ψήνονται» πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να καεί το βερνίκι και το χρώμα του οχήματος. Μένουν στάμπες και η επιφάνεια γίνεται θολή. Ανάλογα την περίπτωση, μπορεί να επισκευάσουμε το σημείο με επισκευαστικό γυάλισμα ή μπορεί να χρειαστεί και βάψιμο.

Ρετσίνι δένδρων
Ακόμη μια απειλή που προκαλεί εξίσου σοβαρή ζημιά όπως οι κουτσουλιές. Τα δένδρα μας προσφέρουν σκιά τους ζεστούς θερινούς μήνες, αλλά μας επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις όπως στάμπες και θολή επιφάνεια που χρίζουν επισκευής.

Καυσαέρια/Σκόνη
Με την καθημερινή χρήση του οχήματος μας, καυσαέρια, σκόνη, πίσσα κολλούν στην επιφάνεια, φθείρουν το χρώμα και δεν φεύγουν με το απλό πλύσιμο. Δρουν σαν γυαλόχαρτο στην επιφάνεια.

Έντομα
Αναπόφευκτα οδηγώντας το όχημα μας προσκρούουμε πάνω σε έντομα. Αυτά είναι ιδιαίτερα όξινα και αφήνουν σημάδια.

Βενζίνη
Όταν βάζουμε καύσιμα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί είναι καυστικά.

Απορρυπαντικά
Δεν πλένουμε ποτέ το αυτοκίνητο μας με κάθε λογής απορρυπαντικό (πιάτων, ρούχων, χλωρίνη κλπ.) Είναι καυστικά.

Σφουγγάρια/Πανιά
Δεν πλένουμε ποτέ το αυτοκίνητο με ακατάλληλα σφουγγάρια ή πανιά (σκληρά, βρώμικα κλπ) Προκαλούμε περισσότερη φθορά, παρά καθαριότητα.


 

Πλύσιμο Αυτοκινήτου. Όσα πρέπει να γνωρίζετε...

Πλύσιμο αυτοκινήτου. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι είναι μια απλή υπόθεση. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Το πλύσιμο το αυτοκινήτου μας, συμβάλει σημαντικά στην καλή συντήρηση της εικόνας του οχήματος μας. Είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο, προσοχή και μεράκι. Επιλέξετε κάποιο επαγγελματία. Προτείνουμε να δώσετε προσοχή στις παρακάτω λεπτομέρειες:

Επαγγελματικό πλύσιμο. Μην παρασυρθείτε και αποφασίσετε μόνο με κριτήριο το χαμηλό κόστος. Πιθανότατα θα το μετανιώσετε. Αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσετε φθορές (εσωτερικά & εξωτερικά) από την χρήση βρώμικων πανιών και ακατάλληλων προϊόντων με ισχυρή χημική σύσταση. Συνεπώς θα πληρώσετε αργότερα επισκευή με πολλαπλάσιο κόστος. Θα συνειδητοποιήσετε ότι κάνατε μεγαλύτερη ζημιά στον προϋπολογισμό σας και την ψυχική σας ηρεμία, παρά οικονομία.

Το αυτοκίνητο σας πλένετε με 95/% νερό και 5% χημικά. Άρα το νερό είναι το κύριο συστατικό. Βεβαιωθείτε ότι το νερό που πλένετε το αυτοκίνητο σας είναι αποσταγμένο!!!!!. Τα άλατα του νερού  προκαλούν τεράστια ζημία στο αμάξωμα του αυτοκινήτου σας

Αποφύγετε τα πλυντήρια αυτοκινήτων  που η καδένα μεταφοράς(Conveyor) του αυτοκινήτου σας μέσα στο πλυντήριο  δεν είναι επικαλυμμένη με πλαστικό (τυφλόν).Μπορεί να προκληθούν  φθορές στις ζάντες του αυτοκίνητου σας ..

Πλένουμε το αυτοκίνητο μας οπωσδήποτε δύο φορές το μήνα..

Χρησιμοποιούμε μόνο σαμπουάν αυτοκινήτου με ουδέτερο PH. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ απορρυπαντικά πιάτων.

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ κοινά σκληρά πανιά ή πετσέτες. Μόνο καθαρά, πανιά μικροΐνας ή συνθετικό πανί «μαλλί προβάτου». θα πρέπει να χρησιμοποιούνται  πανιά 3 ειδών. Ένα για τις μεταλλικές επιφάνειες, ένα για τα τζάμια, ένα για γενική χρήση.

Προτείνουμε να κάνετε συχνά αποστείρωση του εσωτερικού χώρου με όζον (χωρίς την χρήση χημικών) και μια φορά το χρόνο βιολογικό καθαρισμό. Ιδίως αν καπνίζετε, μεταφέρετε την οικογένεια σας ή έχετε κατοικίδια.